Fiskestolar

Att välja en fiskestol kan vara svårt. Det gäller att välja en fiske stol som är rätt för det fisket du ska utföra. Ska du gå långa sträckor är det viktigaste kanske att den tar liten plats och har en låg vikt. Ska du däremot på veckolånga karpfisketurer där storleken på packningen inte är ett bekymmer är en rymlig recleiner kanske rätt val av karpstol i stället. Har du tidigare inte haft någon stol alls eller kanske en ryggsäck med inbyggd stol är även de enklaste fiskestolarna en otrolig uppgradering.
Läs mer om hur du väljer rätt fiskestol i vår stora fiskestolsguide här i botten av denna sida.

Visa Mer
Visa Mindre
Show Filters
Hide Filters
  Visa som Rutnät Listvy

  Artiklar 1-20 av 21

  Sida
  per sida
  Sätt fallande sortering
  1. Indulgence Hi-Back Auto Recline

   2 339,00 kr
  2. Fox Duralite Low Chair

   1 299,00 kr
  3. Fox Duralite XL Chair

   1 549,00 kr
  4. Nash Indulgence Moon Chair

   1 599,00 kr
  5. Nash Indulgence Ultralite

   1 399,00 kr
  6. Nash Indulgence Daddy Long Legs Auto Recline

   2 599,00 kr
  7. Nash Indulgence Big Daddy Auto Recline

   2 599,00 kr
  8. Nash Tackle Micro Moon Chair

   799,00 kr
  9. Nash Banklife Chair

   799,00 kr
  10. Nash Dwarf Compact Chair

   529,00 kr
  11. Nash Indulgence Low Moon Chair Deluxe

   2 799,00 kr
  12. Nash Indulgence Moon Chair Deluxe

   2 799,00 kr
  13. Nash Indulgence Moon Chair Cover

   399,00 kr
  14. Nash Bank Life Hi-Back Chair

   999,00 kr
  15. Nash Bank Life Hi-Back Lounger

   1 999,00 kr
  16. Trakker Levelite Long-Back Chair

   1 899,00 kr
  17. Trakker RLX Combi-Chair

   1 099,00 kr
  18. Trakker RLX Nano Chair

   649,00 kr
  19. Trakker RLX Bedchair Seat

   649,00 kr
  20. Trakker Levelite Longback Recliner

   2 019,00 kr
  Visa som Rutnät Listvy

  Artiklar 1-20 av 21

  Sida
  per sida
  Sätt fallande sortering

  Välj rätt fiskestol

  Fiskestolar finns i många olika modeller som är bra för olika typer av fisken. Har du tidigare inte haft en fiskestol med ryggstöd kommer även de enklare modellerna vara ett otroligt lyft. Fiskestolarna vi säljer har ofta minst två inställbara ben, men oftast är alla fyra ben på fiskestolen ställbara. Detta är ofta en av de viktigaste skillnaderna på en stol gjord för fiske jämfört med exempelvis en campingstol. Vissa stolar passar sig bättre vid fiske där man Kanske sitter på samma plats under fiskedagen och andra är bättre när man ska röra sig mycket men vill sitta bekvämt.

  Modeller av Fiskestolar

  Som tidigare nämnt finns det många olika modeller av fiskestolar. En karpstol är en stol som är tillverkad med komfort i första hand vilket gör att den ofta tar lite större plats än andra fiskestolar. Dessa kallas ofta för recliner stolar. En mer traditionell fiskestol är framtagen för att enkelt kunna ta med sig även under fisken när man inte sitter på samma fiskeplats hela dagen. Dessa är ofta betydligt lättare än en karpstol men är för den sakens skull inte obekväm. En annan stor skillnad på en traditionell campingstol mot en fiske stol är att fötterna har en större diameter. Detta hindrar stolen från att sjunka ner i marken och står stadigt även då du sitter i stolen långa stunder på mjukare mark.

  Recliner stolar:


  Recliner fiskestol med ryggstöd

  De mest bekväma fiskestolarna kallas för recliner stolar. Dessa har ofta en tjock vaddering med gott om utrymme som gör att man sitter väldigt bekvämt. Även benen brukar vara lite längre så att sitthöjden blir högre och mer bekväm. Detta gör att stolen väger lite mer och tar lite mer plats i packningen. Vid karpfiske är detta normalt inget problem och därför är denna typ av fiske stol ett bra val för de lite längre fiskepassen eller då du inte behöver bära stolen långt.

  ”Vanliga” fiskestolar:

  Fiske stol med ryggstöd

  De traditionella fiskestolarna är framtagna för dig som rör dig mycket under ditt fiske men ändå vill sitta bekvämt, t ex då du metar längst en å och rör dig under dagen. Det saknas ofta armstöd på dessa stolar för att hålla vikten nere på stolen, det finns dock en del varianter med armstöd som har en riktigt låg vikt. Som på alla fiskestolar kan man ställa in vinkeln på ryggstödet och ofta även alla fyra benen individuellt. Detta är dock inte alltid fallet på denna typ av stol, så var noga med att kolla om det går innan du väljer din fiskestol. Ett tips om du går längre sträckor

  TITTADE PRECIS PÅ
  No recently views items
  Rensa alla