Fiskespö

Här hittar du de fiskespö vi på Fiskekompaniet säljer! 
Du hittar fiskespö av alla typer och i alla prisklasser. Vare sig du ser dig själv som ett proffs och ställer mycket höga krav på din utrustning eller är en fritidsfiskare som fiskar ett par gånger om året hittar du ett fiskespö för dig.
Att köpa rätt fiskespö för just ditt sportfiske kan ibland vara en svår uppgift.
Ska man ha ett bra allround spö för fisket i sjöar och åar brukar generellt ett haspelspö vara att rekommendera. Längden på spöet är en smaksak, men kring 8 fot är en längd som fungerar såväl vid landfiske som fiske från båt. 
Vet du att du ska fiska mycket abborre och regnbåge brukar en kastvikt upp till ca 20 g vara lagom. Vill du däremot fiska gädda eller gös med lite större wobblers brukar en kastvikt på ca 40 g räcka långt.

Det finns ofta en vanlig missuppfattning om att spöet skulle bestämma hur stora fiskar man kan fånga. Detta är generellt inte sant eftersom man kan ställa in slirbromsen till önskad dragstyrka. Däremot är vissa fiskespö mer lämpliga att använda vid till en viss typ av fiske än andra. 
Det är t ex betydligt enklare att landa en större gädda med ett kraftfullt 9ft spö än vad det är med ett kort UL-spö. 
Därför brukar man försöka välja ett spö som är anpassat efter de drag man vill använda och för de fiskarter man vill fiska efter.

Vi säljer även en uppsjö av fiskespö framtagna till specifika metoder. Allt från jiggspöna med sin känsliga toppdel framtagna för abborrefisket med de minsta av jiggar till de grova jerkbaitspöna som kastar tunga träbeten på ett par hundra gram som används i jakten på de stora gäddorna.  

Fallande Ordning
Sida
Fallande Ordning
Sida
  • Random Products
  • Random Products