Fånigt lycklig!

Efter mitt sista inlägg där jag skrev att det nog inte blev mer Karp i år så har ju den milda hösten bara fortsatt så jag och Johan bestämde oss för att köra en helg till i helt underbara Östra dammen. Karpen äter för fullt fortfarande så vi mäskade på ganska rejält veckan innan. Jag körde med SBM OJ och Johan med SBM SL2. Det var absolut inget upplyftande väder denna helg. Väldigt grått med en hård vind från ost men vi satt väldigt lugnt med vinden i ryggen. Karparna i Östra dammen är inte speciellt vindkänsliga. I en del andra vatten följer dom gärna vinden. Första nappet kom vid 19 tiden på fredagskvällen. Ett pip i larmet sen bar det i väg i 200 knyck. Jag lyfter spöet o fisken kliver av direkt. Inte kul! På lördagsförmiddagen kunde vi summera 3 landade Karpar.

Han låg i sängen o titta på spöna när……..

Morgondubbel från dubbeln.

Vi kunde se i våra slingar att åts det duktigt. Massor av äggskall skvallrade om detta. Johan fick hoppa i bilen och köra raka vägen in till kompaniet och hämta mer boilies. Dessförinnan när vi drack kaffe och inmundiga omelett o nystekt bacon så satt vi o snacka om att det varit skitkul om det kommit en Fjällis på 10 kg från sjön. Några fiskar på mellan 8-9 kg har visat sig de sista åren. Johan ringde från butiken o fråga om det var något annat jag behövde o precis då vi sa hej då kom några pip från vänsterspöt o sen bar det iväg. Efter en galen fight där jag fick sätta enorm press på fisken för att den inte skulle gå in i bråten till vänster om mig så gled den i håven. Jag ringde Johan o bara skrek rakt ut. En Fjällis på över 10 pannor låg på mattan. Den var så perfekt o fin som bara en Fjällis kan vara. 11,3 underbara kg vägde den.

Mio vet hur man fångar stor fisk!

Denna guldklimp är en av de roligaste fiskar jag fångat under alla mina år som specimenfiskare. Ingen jätte men en fantastisk fisk i detta vatten som bara blir bättre o bättre. Jag o Johan fick också tillfälle att hårdtesta våra nya tält i detta skitväder. Nya Fox Easydome. Är förmodligen det bästa köp jag gjort de sista åren. Det passar oss perfekt och är grymt lätt att slå upp. Kan verkligen rekommendera detta tält för er som funderar på att köpa nytt. Vi är minst sagt supernöjda.

Johans andra hem

Sista Karpen blev detta kraftpaket.

På söndags förmiddagen kunde vi räkna ihop 8 run under helgen. Några tappade fiskar men så är det ibland.

Ha en underbar fiskehöst!
En väldigt lycklig Mio!