Richard Holm med en fantastisk spegel på 13 kg!

Karpfisket har lossnat ordentligt på många håll i Skåne nu. Här kommer en rapport från Richard Holm som fångade ett riktigt praktexemplar förra helgen.
Fick denna fina spegelkarp förra helgen på 13 kg. Veckan innan var jag nere vid sjön och förmäskade lite försiktigt i det kalla vattnet. Redan första natten klev en mindre fjällis på och förväntningarna på andra natten var höga. Tidigt på morgonen hade jag fisk uppe i ytan på högerflanken, en liten vik där solen stod och stekte. Jag tryckte ut lite Sl2-bullar.

På kvällen när aktiviteten  lugnat ner sig så lade jag ut mitt tackel på flanken. Efter lite middag och en kopp kaffe blev det bivvy time. Klockan 24:00 hör jag mitt Delkim tjuta för fullt, springer ut och lyfter spöet och känner direkt att det är lite mer tryck i denna fisk. Efter en mindre dramatisk fight så landas fisken och vågen visar på 13 kg blankt. Morgonen och förmidagen förblir lugn.

 Richard Holm