Calle med en fin Skräbe-sik. Riktigt fin fisk som gapade över en lite mormyska och några maggots.

I helgen som gick var det premiär i klassiska Skräbeån i nordöstra Skåne. Många specimenfiskare var på plats för att försöka fånga några fina exemplar och givetvis ha en trevlig helg med många likasinnade. Som vi rapporterade här på bloggen för några dagar sedan så fångade ju Marc en riktig dröm-sik i söndags som fick vågen att visa hela 4625g. En helt galen fisk som man bara kan drömma om!

Eftersom att jag inte hade några kort i zon 1 under helgen, så åkte jag inte upp från på söndagskväll. Väl på plats i Nymölla checka jag in mig hos Andreas där Calle och Hampus redan hade gjort entré tidigt på morgonen. Det är trötta grabbar som redan då hade tagit ”sängläge” när jag stiger in, lite obligatoriskt fiskesnack sen somna vi hela högen. Klockan ringde tidigt på måndagen och vi begav oss snabbt ner till ån, mörk och väldigt kyligt, flera minusgrader i luften.. En varm kopp kaffe förgyllde verkligen stunden medans vi väntade på klockan, som ju måste bli 8 innan fisket startar.

Lyckan är total! 2820g välsvarvad sik fördelat på 65 cm

Fisket började bra, både jag, Calle och Hampus drillar fisk med jämna mellanrum och det är ganska bra snitt på sikarna. Alla 3 fiskade enbart med en lite mormyska prydd med några få maggots, en effektiv metod som är minst sagt spännande!

Plötsligt ropar  Calle tvärs över ån, han har överlistat en bra sik och i exakt samma stund krokar jag på en fisk som också den känns bra, riktigt bra till och med. Hampus kommer bort och hjälper till med håvning och dokumentation. Min fisk är precis så stor som jag önskat att den skulle vara, ett nytt pb och över storfiskeregg, 2820g visade vågen och måttbandet 65cm. Målet var avklarat, redan efter en dryg timme. Helt fantastiskt! Calles fisk stannade på 2450g och var 60 cm lång.

Fisket fortsatte att vara bra hela dagen, Calle hade flera fiskar över 2-kilo. Jag och Hampus som stod på samma plats fångade också rikligt med fisk och även Hampe knep en sik över 2 pannor.

Tisdagen blev också det en fiskedag, jag själv hade inget kort i 1:an så jag blev inte så långvarig innan jag styrde bilen mot södern igen. Grabbarna hade kort i 1:an men fisket var mycket sämre än dagen innan, mindre antal och mindre storlek. Än är det lång tid kvar om man vill fånga sik, nästan hela december kan man besöka ån om man önskar. Jag vet inte om jag kör upp igen, kanske blir det så om inget annat fiske hindrar en!

Skitfiske!