Fångar dig gärna igen om en 7-8 år

Första helgen i november hade jag bestämt mig för att lura upp någon av Östra dammens större individer. Väldigt milt väder veckan innan gjorde att jag var sanslöst taggad inför uppgiften. 11 grader i vattnet o 12 grader i luften är galna temperaturer vid denna årstiden. Otroligt nog hade jag bry med mygg första kvällen. Efter sedvanligt stirr för att få upp och ut grejerna så kunde man sjunka ner i stolen o bara koppla av. Hade mäskat ett par gånger med SBM OJ o lite partiklar. Krokbetena bestod av en halv 18 mm OJ hardhookers och en halv 18 mm White secret på toppen noga balanserat på en kd rig. Jag har fått ett helt otroligt förtroende för dessa beten. De levererar över allt. Har bara ett bompass i år och det var ett dagpass dagen efter isen släppte i våras.Två finfina fiskar

En timme efter utlägg så drog det iväg på högerspöt. Jag flög upp ur stolen o gjorde en riktigt snygg glidtackling i leran så spöet det högg på landa i vassen. Jag hörde hur spolen gick på högvarv i vattenbrynet. En liten men riktigt snygg Karp hade fattat tycke för mitt bete. 1,5 timme senare var det samma härliga larmton från vänsterspöt. Tyvärr klev Karpen av efter ca 10 sekunder. Skit också!!. Jag vaknar vid 3 tiden av ett ursinnit take på mittenspöt. Tappar den också!! Vad är det frågan om?? Gör om rigarna lite också ut igen. Det tar bara en kvart sen är det dags igen. Denna gång var det en liten fjällis som hälsa på. De närmsta timmarna landar jag en liten spegel och en riktigt cool Kruda. Det finns ett antal Krudor i östra med de är väldigt sällan uppe o visar sig. Alltså 6 run på 13 timmar. Hur skall denna helg sluta?

Kruda på dryga 4 kg. Riktigt cool fisk.På morgonen kom det in ett rejält regnoväder och det tyckte uppenbarligen inte Karparna om för det var helt lugnt resten av tiden. Vattentemperaturen sjönk något under regnet också. Förmodligen var detta sista Karppasset för mig i år. Det har inte blivit så många pass i år men är ändå helnöjd med 8 Karpar över 9 kg från 5 olika vatten. Ser riktigt mycket fram emot nästa års karpäventyr då jag skall testa ACE rigmtrl o krokar som Fiskekompaniet börjat sälja. Tycker verkligen om det jag ser här. Vilken skärpa på krokarna!!

Riktigt heta nyheter!Gäddfisket knackar på dörren nu så förhoppningsvis dyker det upp några rapporter om 10+ Gäddor.
Ha en go senhöst/vinter
Mio