Jörgen med sin något skitiga handduk från Fiskekompaniet

Då är jag hemma igen efter 8 heldagars fiske i Thailand. Mitt största mål med resan var att försöka fånga en riktigt stor Chao Phraya eller Dog eating Catfish som den heter/kallas på engelska. Förhållandena var dock inte helt optimala med stora variationer i vädret som gjorde fisket lite segt under perioder. Vad jag inte visste var att mitt stora mål skulle infrias redan dag 2……..Denna dag började så segt! Mellan kl 8 och 17 fick jag inte en enda fisk! Inte ett napp…..

Sen lossnade det lite och innan mörkret föll landade jag 2 vettiga fiskar.

Jag agnade om min stora enkelkrok med 2 st rostmackor och kastade ut. Efter ca 1 timme pep det till några gånger i nappalarmet. Det hade hunnit bli kolsvart så jag såg inget utan gjorde ett mothugg i hopp om att det var fisk på.  Det var det! När jag satt mothugget möttes jag av en rusning från helvetet! Har ALDRIG upplevt något liknande. Den tog aldrig slut! Efter detta följde en galen fight i ca 20-30 minuter. Detta med ett 20Ibs havsfiskespö, en Penn Battle II 8000 rulle och 0,45mm flätlina…….

Att fighta en Chao Phraya är som att brottas med en elefant. Nästan omöjligt!  När jag väl fick in fisken såg jag att håven var för liten. Jag tvingades att snabbt komma på en lösning eftersom jag var helt ensam och kom fram till att det enda jag kunde göra var att taila fisken med min handduk fr Fiskekompaniet som jag fått av Calle.

Andra försöket lyckades och jag kunde med nöd och näppe dra upp min drömfisk:-)

Vilken fisk!!!! Över 150cm lång och en uppskattad vikt på över 40kg!!!
Ensam i Thailand i totalt mörker!!!!
Magiskt!!! Och detta redan under dag 2……

Under de resterande dagarna landade jag fler drömfiskar. Blir dock för mycket att skriva om nu 

Totalt landade jag:
15st Chao Phraya
12st Mekongmalar
2st Redtail
1st Aligator Gar
2st Siamesiska karpar
1st Indisk karp

Nästa utlandsfiske blir i Cape Coral , Florida om 6 månader. Drömmen är en Tarpoon