Rögles sommarfiske är väl investerad tid. Speciellt när det landas fiskar av den här kalibern!

Manfred Isberg, Jerker Jansson och Kim Arehov bestämde sig för att lägga ett sommarpass i Rögledammar. Fantastiskt fiske och gemytlig trevnad vid stranden väntade
Damm fyra hade levererat många fina (6 kg +) braxnar under säsongen så gruppen var ordentligt taggade när pinalerna skulle packas. Kim satt på styvaste PB’t i gruppen med en fisk på 6.440 g från 2012, tagen i fyran.

De kom in i butiken och berättade om sina Rögleplaner. Efter att utrustningsbiten var fixad så bestämdes det också att Calle skulle skjutsa ut dem till fisket nästföljande morgon eftersom gruppen för tillfället var utan bil och därför strandade i Lund.

Väl på plats slogs bivvyn upp och strax därefter började spombarna att hagla från skyarna. Efter ett par timmars väntan började det skrika i Jerkers larm. Efter en relativt odramtisk fight fick en stöddig Röglebrax glida in i håvnätet. Den vägde in på 6.475 g och nytt PB var ett faktum. Resten av dagen/natten var inte lika actionladdad. En tappad fisk och några linpåsimningar fick ändå igång pulsen.

Jerker med en läcker sommabrax på 6,475 g.

KD-riggar med plastmajs från Enterprise och gottiga PVA-påsar presenterade på en bädd av utspombade partiklar och pellets blev resans secept.

Efter morgonkaffet var det dags igen. Jerker och Manfred plockar vars en bralla i fyrakilosklassen. De känner att det är läge att spomba ut mer godsaker i vattnet. När humöret ändå är på topp så är det lika bra att jobba lite och tackelbyten genomförs. En vass krok gör mycket för den mentala stabiliteten under väntan. På med knökfulla PVA-påsar och ut med doningarna på nytt.

Jerker hinner knappt sätta sig ner innan Delkimtonerna infinner sig i lägret. En fisk som paddlar på riktigt bra har knipit betet. Vågen stannar på 5.975 g, ännu en kanonfisk! Ett par timmar senare kniper även Kim en regga och nu kan äntligen alla slappna av och njuta av tillvaron på riktigt.

Stekande sol och 5,975 g lycka. Det blir inte bättre!

Ännu en av damm fyras reggindivider. Grattis Kim!

Dagen blir till eftermiddag innan Manfreds larm skvallrar om att något har plockat upp hans svävande plastmajs. Efter en gungande fight med några strandnära rusningar landas till sist fisken. Manfred vågar inte titta på vågen men hör snart lugnande röster. Karlns första storfiskbraxen på 5.325 g kunde konstateras. Kort därefter kommer Calle på besök med lite förnödenheter och får snacka av sig lite han också. Nikotin-, öl- och grillsituationen var därmed löst.

En av Manfreds PB-fiskar får sola lite. Alla fiskar hanterades naturligtvis varsamt och sköljdes kontinuerligt med vatten då de var ovanför ytan.När

När kropp och själ fått sitt så tjuter det återigen i Manfreds larm. En hona på 5.870 g, hans andra PB på samma dag!

Resanas sista PB-individ för Manfred, 5870 g.

Efter en ny omgång med spombarna ylar larmet på Jerkers högerspö som en varg på repeat. 6.465 g fördelat på 79 cm, grym fisk!

Kanonfisk på 6465 g och 79 cm.

Det dröjer till nästa morgon innan larmen signalerar igen. Kim rusar ut ur tältet och får känna på lite skönt spöböj i morgonsolen. En ordentlig fisk som konstaterades som resans vackraste individ vägde in på 5.885 g. Sommarsjuan simmar fortfarande kvar där ute men Manfred, Jerker och Kim återvänder garanterat för revansch.

Kims sista braxen för turen. En fotogenisk individ på 5885 g.