Kristoffers andra karp för året, en ståtlig spegelkarp från Östradammen.

Det milda vårvädret har gjort att säsongen har sparkats igång mycket tidigare än normalt. Trots att vi fortfarande är i mars månad har många redan fått stiftat bekantskap med ”årets första karp”. Inte bara här nere i söder, utan även längre upp har det drillats karpar.

Helgen 21-23 mars så tillbringade Kristoffer från butiken sin tid bakom spöna,  Rotvältan skulle få sig ett besök och Roffe fick utdelning ganska omgående. En vacker spegel fattade tycke för hans väl presenterade tigernötter och kunde inte låta bli. Tyvärr höll sig karparna borta resten av helgen och det var bara braxarna som höll butiks-ägaren vaken om nätterna..

Liten men lika välkommen trots allt, Östras första fjällis för iår?! Kul med karp under korta pass..

Jag själv har lagt nästan all min tid på karparna och har redan hunnit fiska i 5 olika vatten runt om i Skåne.  Jag har lagt absolut mest tid i Östra, i jakt på någon av de större individerna. Inga jättar har landats där men ett gäng har det blivit upp till 7,3 -kilo.

Under förra helgen fiskade jag med Calle på dubbeln, inte det bästa valet av varken plats eller tid. Storm och regn i massor gjorde att fisket blev lidande och det var svårt att fokusera på fisket, när tältet nästan blåste bort och mitt brolly fick tacka för sina år.. Men Calle som störtade raka vägen från butiken ner och la ut betena precis innan mörkret blev snabbt belönad med en mindre spegel på drygt 4 pannor, det läkte dom flesta såren och kul att vi i iallafall fick syna en karp det passet. Karpen föll för en White Secret presenterad på en klassisk KD-rigg

Tigernötter kan vara giftigt!

Jag fiskade likt Kristoffer också karp under den gångna helgen, men testade ett nytt vatten. Resultatet blev mycket bra och när jag packade ihopa på söndagen kunde jag summera hela 7  run och 5 landade karpar. Störst på drygt 9-kilo. Samtliga karpar fångades via en blow-back rigg med 2 tigernötter och ett plastmajs. Favoritkroken, ACE Continental extra strong fortsätter att imponera på mig.

Det händelserika passet gav mersmak och sent i tisdags bestämde jag mig för ett kort pass i Östra, även denna gången blev det fisk tidigt då jag lyckades landa en mindre fjällis under kvällen, årets 14 karp för min del och möjligvis årets första fjällis i Östra. Även den på samma tigernöts-rigg som tidigare. Tyvärr blev det inte fler pip men jag var trots allt nöjd att ha landat fisk på ett kort pass.

Vi ses på metedagen på Lördag!

Skitfiske tills dess.

 J