Det här är riktiga rovdjur

Isen blev ju inte gammal här i södra Sverige tyvärr men jag o Johan hann ut något pass till. Vår succe med Gösarna bara fortsatte. Vi beslöt oss för att köra en bit så vi skulle hitta bra is och det gjorde vi. Ut med spöna innan det ljusnat. Det tog inte lång tid innan första Gösen klev på. En 2 kilos tuggade i sig min Mört. Kort därefter dags igen på ett annat spö. Snygg fisk på 3,66 kg men sedan blev det väldigt lugnt. 

För lugnt så vi beslutade oss för att flytta och undersöka ett nytt område i sjön. Helt rätt för det tog inte lång stund innan Johan stod med böjt spö. En bra huggperiod hade startat. Gäddor o Gösar turades om att inhalera våra Mörtar.

2,5 kilos för Johan satte igång huggperioden.Inhalera var verkligen vad den största Gösen hade gjort med min Mört. Vi var inte långt ifrån när det högg men när jag kom fram till spöt så hade minst 20 meter lina gått ut från rullen. Kände direkt att det var en tyngre fisk än någon utav de andra. Johan gjorde som vanligt en grym landning av den 5,14 kg tunga Gösen. Vi fick operera ut krokarna från svalget men allt gick bra så den simma iväg riktigt förbannand skulle jag tro.

Fullständig lycka

VILL HA MER IS!!

Mio