Bonita Bonito.

Efter en rejäl kräftskiva på lördagen så kommer Jerker Vinterstare och plockar upp mig utanför festen. Ganska rödögd och lite vinglig på foten så sätter jag mig i bilen och somnar omedelbart. När jag vaknar så är det på den lilla parkeringen uppe vid Ringhals naturreservat. Byter snabbt om till fiskekläder och tar rygg på Jerker som redan är påväg ner mot vattnet.

Morgonpromenaden går över stenar, förbi skyltar och över flera stenar. Det kuperade landskapet gör det måttligt promenadvänligt, speciellt när man är aningens bakfull. När vi hittar fiskeplatsen så står det redan en snubbe där med rejält spöböj. Första fisken landas och vi känner oss råpeppade. Det visar sig att den fisken var den enda som behagade hugga den morgonen och det var inte för än 3-4 h senare vid 9-tiden som Jerker landar sin första Bonito. En mycket stark och vacker fisk på 1195g.

Jerker Vinterstare med en fin fisk på 1195g.

Timmarna fortlöper och vi missar lite fisk medan de mer rutinerade localsen får ett par fina. Vi byter flugor och ändrar detaljer i metoden. Det är nämligen spinnfluga som gäller idag och tempot är rasande.

Manfred med vrålstark bonito på 1280g

Helt plötsligt kommer vi in i ett bra flås och 3 fiskar landas innan lunch. 1020g, 1280g och 1210 g. Vi kör vidare ett par timmar i den gassande solen och det spelar ingen roll hur mkt vi kastar. Fisken hade tagit lunchrast och ville helt enkelt inte hugga mer. Vi kända oss ganska nöjda och jäkligt möra, så vi satt oss i bilen mot Lund igen.

Bonite på 1210g.

Denna boniton föll för en grönsflashig fluga, snabbt inspunnen.