Vinnarna av ÖDCC Björn Lindhom och Sigge Larsson

Vinnarna av  ÖDCC 2016 (Björn Lindholm & Sigge Larsson) vann traditionsenligt en helgs fiske i Tegelbruksdammen i Lomma. När jag pratade med grabbarna satt de i bilen påväg ner mot Skåne. Förväntningarna var skyhöga och förutsättningarna inför helgen såg inte tokiga ut de heller.

Jag (Manfred Isberg) och Johan Emmertz mötte upp grabbarna runt lunch och tog en sväng runt dammen. Det är alltid spännande att komma till ett nytt vatten och varenda feature i sjön blir högintressant. Samtalen gick heta om plaster, tidigare fångster och olika beten – kanske de goaste snacken som finns.

Jag och Johan lämnade de två supertaggade ÖDCC-vinnarna till sitt och begav oss sakteligen åt varsitt håll, det var ju trots allt fredag och vi skulle ut på vårt.

Senare på kvällen drog jag ett kort sms till Björn och kollade läget. Då fick jag höra att Mikael Emmertz också varit nere och peppat grabbarna och delat med sig utav sin kunskap. Tyvärr var det ingen fisk landad vid den tiden och jag märkte en lite oro mellan raderna. Många tror nämligen att Tegelbruksdammen är lättfiskad, men det är den faktiskt inte. Är fiskarna inte på humör så kvittar det vad du än gör och de kan förändra beteende ikapp med att vinden byter riktning. Har du däremot karparna på din sida så kan du ha riktigt trevligt fiske, dock så utmanas du då av mängder med snags och brutalt starka fiskar.

När jag vaknade upp nästa morgon möttes jag av en bild på en fin liten fjällis och sen fortsatte det bara att strömma in bilder.

Björn med en fin fjällis

Björn kämpar på med sina fjällisar

Totalt blev det fem landade och ett gäng tappade fiskar.

Toppfisken på 17960g fångades av Björn. En riktig superfisk och nytt PB, hjärtliga gratulationer från både FK Rutilus och Fiskekompaniet.

Njörn med en grym spegel på 17,9kg

Samtliga fiskar tog på en SL2 hardhooker + en nerklippt WS från SBM. Summa sumarum: Grabbarna var supernöjda med helgen och kommer definitivt vara med och slåss om förstapriset i ÖDCC nästa år igen.