Arvid och Hugo med dagens största gädda, 9.100 gram. Grattis gubben!

Arvid och hans vapendragare Hugo har fiskat mycket tillsammans sedan Sportfiskarnas ungdomsläger i somras. Många arter och flera fina fiskar har fångats av de 12-åriga killarna. Förutom en art. Hugos försök att fånga en gädda har gång på gång spolierats. Gäddorna har verkligen inte varit samarbetsvillig trots att flera ”säkra” vatten fiskats av, gäddorna har valt att knipa Arvids beten istället för Hugos. Nu skulle det dock bli revansch!
Därför bestämdes det att på söndag skulle det ske. Ytterligare ett ”säkert” vatten skulle testas, nu med papporna och ett gäng mumsiga mörtar i släptåg.

Redan i gryningen i den hårda vinden fick jag (Anders, pappa till Arvid) första. Och sedan var det Hugos tur. En liten tjockis på strax under 2 kg. Lyckan var total! Av bara farten fångade Hugo sedan ytterligare 3 gäddor.

Äntligen gädda för Hugo! Man ska vara glad när det går bra. Stort grattis!

Härlig fisk för Hugo!

Störst för dagen knep Arvid när han manövrerade båten i ett djupare område. Flötet dök, en kastvind snurrade båten, övriga två linor trasslade, håven höll på att flyga i och pappa skulle snabbt ta över årorna. Kaos. Men bra gick det och Arvid kunde tämja gäddan med nya Maxximus Nano 10-fotare. Gäddan hade inte en chans. 

9,1 kilos fisk för Arvid!

Väl på land kunde vi konstatera att det fattades 2 hekto till Arvids pers men en prydlig gädda var det, 9,1 kg och 106 cm lång.

Härlig gädda på matten

Åter till friheten efter några snabba bilder