1. Mega braxen från Rögle Dammar

  Efter en kallfront som gled in över Skåne så körde jag och Tobias Ekvall vår satsning i Rögledammar efter stor braxen. Förutsättningarna såg riktigt bra ut och vi var taggade till max! Vi hade planerat att filma en film precis som vi gjorde förra året, men vi hade ingen aning om vad som väntade! Fisket började bra med 6 Braxar redan första natten, och topp fisken efter mindre än 24 timmars fiske vägde 7740g och var 78cm lång.

  Och i den melodin fortsatte det! Tobbe får en av dom förmodligen största hannarna som någonsin har fångats i Sverige och den väger in på otroliga 7210g / 78cm. Vi nötar genom ihärdigt regn och får ett gäng karpar och även någon mindre braxen hälsar på mellan varven. Kort därefter tar jag 7kgs nummer 3 och den väger in på 7060g / 78cm. Regnet slutar och det ser ut som vi har en fin regnfri dag framför oss! Jag

  Läs mer
 2. Härlig helg i Tegelbruksdammen

  Stefan Borg och hans bror Micke vann förra året ÖDCC där första priset är ett 48-timmars pass i anrika Tegelbruksdammen. Grabbarna anlände på fredagen och va riktigt taggade och hade en bra plan, Det dröjde inte länge försen första fisken va landad. Fisket fortsatte riktigt bra hela helgen och till slut kunde dom summera två stycken speglar över 18 kg och en riktigt fin fjällis på 15+. Fiskarna föll för en kombo mellan Nash Key Cray och Swedish Bait Mechanics MP1.

  Läs mer
 3. Lax trolling med Fredrik och Gunnar Arvidsson

  Här kommer en härlig rapport ifrån Fredrik Arvidsson som varit ute och trollat lax:

  Dagen började med att vi satte kurs mot ett område som det varit mycket fisk på de sista 1,5 månaderna och ganska omgående när vi nådde området small första fisken på och Gunnar högg spöt, det blev lite trassel bland linorna när jag skulle plocka undan några spön för att det skulle bli lättare att håva och i röran som uppstår tappar autopiloten riktningen och gör en crazy Ivan som resulterar i att planerbordlinan åker in i propellern och allt fiske upphör under de 45minuterna det tar att reda ut röran och få ut linan från motorn vilket va mycket frustrerande då det rapporterades fisk i parti o minut medans vi låg utslagna och drev. Undertiden vi låg still försvann

  Läs mer
 4. Jörgen Lindell rockar loss i Thailand

  Jörgen med sin något skitiga handduk från Fiskekompaniet

  Då är jag hemma igen efter 8 heldagars fiske i Thailand. Mitt största mål med resan var att försöka fånga en riktigt stor Chao Phraya eller Dog eating Catfish som den heter/kallas på engelska.

  Läs mer
 5. Hemma från en underbar vecka i Lac de Villedon

  Igår morse körde fyra trötta gubbar av Öresundsbron påväg hem efter en vecka i Frankrike. Närmare bestämt Lac de Villedon, ca 40 mil söder om Paris. Även fast ögonlocken hängde nere vid knäskålarna kunde vi med god ton och breda leenden säga god morgon och skiljas åt varsitt håll.

  Läs mer
 6. Segt men glatt i Älvkarleby

  I helgen körde jag och min gode vän Alexander Björk en spontanare till Älvkalreby för att avnjuta lite höstfiske. Redan när Alexander blinkade in vid trafikplatsen längst E4an, kändes det riktigt jäkla bra. Rapporterna från tidigare veckor var fenomenala och oddsen var verkligen på vår sida.

  Läs mer
 7. Shark Week

  Shark!!

  Jag är alltid lite extra spänd under juni, varje år. Denna härliga semestermånad som egentligen ska kantras med lugn och ro kantras nu av nervositet inför vädergudarnas beslut.

  Läs mer
 8. Februari-tur med Linda

  Roffe nöjd med en fin torsk

  Igår var Kristoffer och Manfred ute en tur på sundet och bankade lite torsk tillsammans med gänget på Landskronabåtarna. En supertrevlig söndag som trots snöblandat och skygga torskar, bjöd upp till många skratt och glada miner. Det är alltid ett sant nöje att åka ut med Landskronabåtarna, då dessa grabbar verkligen ger allt för att samtliga gäster på båten ska få fisk och ha det trevligt.

  Läs mer
 9. Mete efter klorocka i Öresund med Marc och Niklas

  Liten men efterlängtad.

  När man säger klorocka tänker säkert många på mete från Gullmarsfjordens is (ännu fler tänker troligtvis att de undrar vad klorocka är för något). Vissa andra tänker kanske, liksom jag, på det ganska ofiskade bestånd som stryker längs djupbottnarna i Öresund!

  Läs mer
 10. Björn & Sigge fiskar Tegelbruket

  Vinnarna av ÖDCC Björn Lindhom och Sigge Larsson

  Vinnarna av  ÖDCC 2016 (Björn Lindholm & Sigge Larsson) vann traditionsenligt en helgs fiske i Tegelbruksdammen i Lomma. När jag pratade med grabbarna satt de i bilen påväg ner mot Skåne. Förväntningarna var skyhöga och förutsättningarna inför helgen såg inte tokiga ut de heller.

  Läs mer
Sida
 • REA Produkter
 • Senaste Produkterna